Suitcase Souvenirs Argentinië El chaltén Fitzroy
Argentinië

Rondreis in het prachtige Argentinië in 4 weken

Bovenaan de bucket list van velen, en volledig terecht, staat het prachtige Argentinië. Van het indrukwekkende Patagonië tot de jungles rond Iguazú, van de eenzame zoutvlaktes bij Salta tot het drukke centrum van Buenos Aires: Argentinië heeft echt álles voor wie houdt van een afwisselende reis. Enkele jaren geleden vlogen, reden en stapten we gans Argentinië door op zoek naar de mooiste plaatsen en vielen als een blok voor dit fantastische land. Om van het heerlijke eten nog maar te zwijgen. Zelf op zoek naar een goede reisroute om Argentinië te ontdekken? Dan geven we je graag onze tips mee.

Bekijk ook zeker de video die we van onze trip gemaakt hebben 🙂

Alle uitersten in één reis doorheen Argentinië

Argentinië is gigantisch. Je kan specifiek voor één regio kiezen als bestemming, maar wie voor een all-round beeld gaat van het land, is in for a treat. Je komt er de ene highlight na de andere tegen. Bereid je voor op broeierige temperaturen in het noorden, maar evengoed ijskoude winden in het uiterste zuiden. Any way the wind blows, je zult versteld staan van de grootsheid van Argentinië.

Wij vlogen rechtstreeks vanuit Amsterdam met KLM op Buenos Aires en terug in zo’n 14u.

Suitcase Souvenirs travel itinerary map Argentina 4 weeks

Cultuur in hoofdstad Buenos Aires

Buenos Aires was niet meteen een stad waar we instant verliefd op werden. Als je echter de juiste buurten eruit pikt, snap je meteen waarom velen zo lovend zijn over deze stad. Een bezoek brengen aan het kleurrijke La Boca en het gezellig oude San Telmo staan sowieso op iedereens to-do lijst, maar sla ook zeker het hippe Palermo en de chiquere Recoleta wijk niet over.

Suitcase Souvenirs Argentinië rondreis Buenos Aires Tango

Walvissen spotten in Puerto Madryn

Als gateway tot Península Valdés vormt Puerto Madryn de ideale plaats om walvissen te spotten. Tussen juni en midden-december verschijnen deze giganten hier op het toneel. Met een beetje geluk verrast het exemplaar voor jouw boot zich met een indrukwekkende sprong uit het water om met een slag van z’n staart terug onder te duiken. Ook pinguïns, zeeleeuwen en zeehonden kan je hier in de buurt spotten.

Suitcase Souvenirs Argentinië rondreis puerto madryn walvissen

Ushuaïa en Tierra del Fuego

In het uiterste puntje van Argentinië en meteen ook aan het “einde van de wereld” ligt Ushuaïa. Zonder twijfel nog steeds één van onze favoriete plaatsen ter wereld! De uitlopers van het machtige Andes gebergte storten zich hier impressionant uit in het Beagle Kanaal en vormen het dramatische decor van je verblijf hier. Ushuaïa is dé hub bij uitstek voor avonturiers die het omliggende Tierra del Fuego willen ontdekken, of koers willen zetten richting Antarctica. Laat je hier overtuigen waarom je Ushuaïa zeker niet mag missen.

Suitcase Souvenirs Argentinië rondreis Ushuaia

Perito Moreno Gletsjer

Nog zo’n topper in Patagonië: de Perito Moreno gletsjer. Vanuit het nabijgelegen El Calafate kan je makkelijk een bus boeken voor een uitstap richting het Nationale Park met z’n ijsblauwe gletsjer. In de buurt zijn verschillende korte wandelingen, boottochten tot bij de gletsjer of zelfs hikes op de gletsjer mogelijk.

Suitcase Souvenirs Argentinië rondreis perito moreno

Hiken in El Chaltén

Het kleine dorpje van El Chaltén ligt wat meer off the beaten track, met zicht op de uitgestrekte landschappen van Patagonië. Hier heerst een stilte die even impressionant is als de bergtoppen die hoog achter het dorpje oprijzen. Met fantastisch mooie trails om te wandelen en enkel de natuur om je heen, verveel je je hier geen minuut.

Suitcase Souvenirs Argentinië rondreis El Chaltén

Rondtrekken in Salta

Van het koudere zuiden richting de stoffige hitte in het Noordelijke Salta. Bekend om z’n empanadas, koloniale gebouwen, en ideaal als startpunt om de regio te verkennen. Wij huurden een wagen voor een 5-daags parcours dat ons van Cachi & Cafayate tot Purmamarca, Tilcara en de befaamde Salinas Grandes bracht. Roadtrippin’ op z’n best.

Suitcase Souvenirs Argentinië rondreis purmamarca

Suitcase Souvenirs Argentinië rondreis salinas grandes

De jungle in bij Iguazú

De perfecte afsluiter wat ons betreft van de route: enkele dagen chillen in Puerto Iguazú. Als je geen wereldberoemde watervallen aan het bezoeken bent langs de Argentijnse of Braziliaanse kant van de grens, dan is het tijd voor een cocktail aan de rand van het zwembad in je hotel of hostel. Salud!

Suitcase Souvenirs Argentinië rondreis iguazu

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply