suitcase souvenirs japan tokyo
Japan

Japan: de leukste wijken van Tokyo

Van het gekke Japan met z’n technologische hoogstandjes tot de traditionele cultuur die hier in ere wordt gehouden: hoofdstad Tokyo zal je in alles omverblazen. Ga op in de massa van drukke wijken als Shibuya en Shinjuku, of ga shoppen in hippe, gezellige buurten als Daikanyama en Nakameguro. Onze restauranttips las je hier al, nu is het de beurt aan de tofste wijken van miljoenenstad Tokyo. Wij zijn fan!

Tokyo is één van de coolste steden waar we al geweest zijn. Het weet de balans tussen overrompelende drukte en sereniteit goed te bewaren. Nergens zo onder de indruk geweest van de stilte die in een stad als Tokyo kan heersen. Wees klaar om je te laten onderdompelen in het Japan van de extremen en net als ons verliefd te worden op deze fantastische wereldstad.

De tofste wijken in Tokyo

Shibuya: trendy shopparadijs

Centraal punt hier is de wereldberoemde Shibuya crossing. Dagelijks steken hier miljoenen mensen de straat in alle richtingen over van zodra het licht op groen staat. Vanuit het nabijgelegen Shibuya Station kan je de indrukwekkende wirwar van mensen op het kruispunt van hogerop gadeslaan. Shibuya zelf is de buurt waar je dagenlang zou kunnen shoppen: van hippe concept stores tot gigantische warenhuizen, je vindt het hier allemaal tussen de hoog uittorende neonreclame. Van hieruit wandel je ook makkelijk naar andere hippe buurten zoals Harajuku of Daikanyama. Onze favoriete shopping hotspot? Loft! Dit warenhuis is echt de max: 6 verdiepingen vol toffe items en leuke souvenirs die je zo allemaal in je koffer wilt steken.

Tussen Shibuya en Shinjuku vind je trouwens nog het mooie Yoyogi park waar het Meiji Shrine de belangrijkste attractie vormt. Ga je er langs op een zondag, dan maak je de mooiste traditionele trouwceremonies mee.

Shinjuku: Tokyo by night

Het drukke Shinjuku is vooral ’s avonds interessant om in rond te lopen. Van het kleine Omoidu Yokocho straatje vol streetfood tot chique restaurants en gigantische fastfoodketens: Shinjuku heeft voor ieders smaak en budget wat wils. Je kijkt er ook je ogen uit met al die neonreclame, casino’s en karaokebars. In onze contreien zou dit randje foute buurt zijn, maar hier in Tokyo is dit de plaats waar veel Japanners ’s avonds te vinden zijn. Doen!

Daikanyama: het kleine Brooklyn van Tokyo

Weg van de grootste drukte en tempels ligt het kleinere Daikanyama, en dat slechts 15 minuten wandelen van het drukste kruispunt ter wereld. Daikanyama combineert moeiteloos hippe restaurants en shops met een relaxte atmosfeer. Mis zeker Log Road niet, een wandelpad dat doet denken aan de New York High Line en waar je de coole Spring Valley Brewery vindt. Ideaal voor een hapje of apero!

Log Road

Creatieve hubs Nakameguro en Ebisu

Onder Shibuya vind je de creatieve hipsterwijken Ebisu en Nakameguro waar je toffe winkels en leuke restaurants in overvloed vindt. Niets rustgevender dan een wandeling langs het Nakameguro kanaal waar de kerselaars tijdens de lente prachtig in bloei staan.

Hipster Harajuku

Nog zo’n coole buurt waar vooral de Japanse jeugd te vinden is. De vele shopping malls en trendy winkels zien ze maar al te graag komen in hun vaak over the top kledij. En wij kijken onze ogen met plezier uit! Mis ook zeker Cat Street niet, één van de rustigere straatjes vol leuke shops.

Upscale Omotesando en Aoyama

Met een hoge concentratie aan luxeboetieks vormen Omotesando en Aoyama duidelijk het mekka voor de rich and famous van Tokyo en ver daarbuiten. Wie niet op een berg goud zit, kan zich vergapen aan de prachtige etalages en schaamteloos window shoppen. Stap bijvoorbeeld binnen bij de fancy Louis Vuitton Shop en geniet bovenaan het gebouw van een mooie exporuimte mét zicht op de buurt. En wie even genoeg heeft van al dat shoppen moet beslist afzakken naar het Nezu Museum waar de wondermooie Zen-tuin heerlijke verademing biedt.

Nezu Museum
Omotesando

Department stores in Ginza

Vroeger de meest chique buurt van Tokyo die nu qua trendiness toch de duimen moet leggen voor de zuidelijkere wijken. Desondanks blijft het leuk om de upscale shops en warenhuizen af te schuimen. Ga zeker langs in het indrukwekkende Sony gebouw of bij Itoya, een waar paradijs voor papierliefhebbers: 12 thematische verdiepingen met papieritems waarvan je zelfs het bestaan niet wist en waarmee deze winkel al 100 jaar lang z’n klanten verrast.

Ueno: groene oase

Centraal in Ueno ligt het Ueno Park: de groene long van deze buurt waar het aangenaam wandelen is. In de lente kan het hier aardig druk worden omwille van de duizenden toeristen die een glimps willen opvangen van de vele bloeiende Japanse kerselaars. Hier vindt je ook enkele belangrijke musea. Het loont de moeite om hun programmatie op voorhand te checken. Je weet nooit wanneer er een expo plaatsvindt rond jouw favoriete kunstenaar.

Roppongi Hills

Er zijn 2 redenen waarom je deze meer business kant van Tokyo moet leren kennen. De eerste is het mooie Mori Art Museum waar vaak interessante tentoonstellingen opgezet worden. De tweede is het spectaculaire panoramische zicht dat het Tokyo City View je biedt bovenaan dezelfde Roppongi toren. Met een combiticket kan je beiden bezoeken. De toegangsprijs is niet mis helaas, maar wij vonden het wel echt de moeite.

Tokyo City View

Wat je volgens ons kan missen in Tokyo

  • Asakusa: het oude gedeelte van Tokyo vormt het toneel voor de grote Buddhistische Senso-ji tempel. Het wemelt er van de toeristen waardoor de sereniteit die de tempel zou moeten uitstralen compleet aan ons voorbij ging. Nakamise, het winkelstraatje dat naar de tempel leidt, was onaangenaam druk toen wij er waren en verder bleek er weinig te zien en doen in deze buurt. Als je Nikko en Nara op je reis door Japan bezoekt, is Asakusa de wijk die je zeker kan skippen.
  • Akihabara: de technologische hub en manga wijk van Tokyo kon ons niet helemaal bekoren. Met z’n mangacafés en maid bars voelde deze buurt wat fout aan, het soort buurt waar domme toeristen ten prooi vallen van sjoemelaars. Als je er toch zou komen, stap dan voor de lol eens binnen bij een video games arcade, ook al sta je er sowieso weer snel buiten. Heel speciaal om te zien hoe rijen Japanners gebiologeerd naar een scherm zitten staren terwijl de muziek oorverdovend luid staat.
  • Keizerlijk Marunouchi: Marunouchi is de buurt waar het Keizerlijk paleis te vinden is. Je kan die het makkelijkst combineren met een bezoek aan Ginza. Het paleis valt niet te bezoeken (tenzij op uitzonderlijke momenten), maar de keizerlijke tuinen errond kan je wel bezichtigen. Als je weinig tijd hebt in Tokyo, is Marunouchi één van de buurten die wij zouden skippen wegens weinig spectaculair.
Marunouchi
Asakusa

Meer lezen over Tokyo en Japan? Check ook deze artikels:

1 Comment

Leave a Reply