Suitcase souvenirs tokyo restaurants japan
Japan

Waar eten in Tokyo: 10 toprestaurants voor elk budget

Keuze te over aan restaurants in Tokyo. Honger zul je in de Japanse hoofdstad dan ook niet snel hebben. Tokyo telt meer dan 160.000 restaurants waar je neer kan strijken. Dat zijn er maar liefst 120.000 meer dan in heel Parijs! In elke straat, op elke hoek en tot 80 verdiepingen hoog kan je wel één of andere Japanse of internationale keuken vinden. Klaar voor een extra quiz-weetje? Er zijn ook nergens ter wereld zoveel restaurants met minstens één Michelinster te vinden. Maar no worries, zelfs zonder je budget op één avond erdoor te jagen, kan je hier geweldig goed eten.

Onze favoriete restaurants in Tokyo op een rij

Tijdens onze trip probeerden we zoveel mogelijk restaurants in Tokyo uit. Heel af en toe viel het wat middelmatig uit en eten in Tokyo kan bovendien snel kostelijk worden, maar gelukkig deden we ook heel veel fijne ontdekkingen. In alle prijscategorieën. We sommen onze vondsten met plezier voor je op hieronder zodat je zelf van die overheerlijke Japanse keuken kan gaan genieten. We zetten er ook bij wat we gemiddeld qua budget per persoon kwijt waren. Heb je meteen een idee hoe breed je kan gaan tijdens je eigen trip.

 • Menya Mushasi (Shinjuku): als je op zoek bent naar goedkope en overheerlijke ramen in Tokyo, twijfel dan niet om hier binnen te stappen. Je zult ongetwijfeld even in de rij moeten staan, maar Japanners zijn niet het type om lang te blijven tafelen (understatement #1). Voor je het weet bestel je je eten via een automaat en schuif je bij aan de toog. De Japanse authentieke sfeer en gezellige drukte krijg je er gratis bij. (€7)
 • Eatrip (Harajuku): in de drukke hipsterbuurten van Harajuku vind je deze goed verborgen oase van rust. Hier serveren ze farm-to-table eten, rechtstreeks van bij de boer op je bord dus. De gerechten hebben iets mediterraans, maar altijd met een Japanse twist en met oog voor gezonde en natuurlijke ingrediënten. Dit restaurantje is wat ons betreft een echte must. Zorg wel dat je op tijd reserveert! (lunch menu €20, avond iets duurder)
Eatrip
 • Itasoba Kaoriya (Ebisu): Kaoriya is één van die plaatsen waar je je als niet-Japanner even afvraagt of je niet te hard opvalt. Soba zijn boekweitnoedels die je bij voorkeur koud eet en dipt in een kruidige misobouillon. Als je in de buurt van Ebisu bent, is dit knusse restaurant met twee lange houten tafels de perfecte optie voor een verkwikkende lunch of een gezellig diner. Laat je niet afschrikken door het Japanse menu buiten, ze hebben ook een Engelse variant. (€16)
Itasoba Kaoriya
 • Gyozaro (Harajuku): gyoza’s zijn de Japanse versie van dumplings en bij deze populaire eetplaats is dat meteen het enige wat ze serveren. Ook hier zal je vaak een wachtrij zien staan, maar wees gerust: het gaat snel. Zin om niet meer dan een paar euro’s kwijt te zijn, maar toch lekker te eten? Schuif hier dan zeker aan. (€6)
 • Makoto (Shinjuku): dit kleine sushirestaurant ligt verscholen in een stil straatje tussen hoge kantoorgebouwen. De gerechten die de chef voor je neus bereidt zijn om vingers en duimen af te likken. Dit is sushi van de hoogste plank, waar het basismenu een rechtvaardige €45 kost en je de hele avond zoet mee bent. Tegelijkertijd gooit de chef zijn beste Engels op tafel om elk gerechtje met liefde uit te leggen. Aanrader!
Makoto
 • Yamabe Okachimachi (Ueno): hier heb je in principe maar twee keuzes: je kiest veel of heel veel tonkatsu (een gefrituurde varkenslap). Een foute eetkeuze maken zit er niet in dus hier! Eten doe je aan de toog, waar er zo’n 20 plaatsen zijn. Schrik niet van de zittende wachtrij, maar sluit gewoon aan. Als beloning krijg je het malste en sappigste stukje varkensvlees in een krokant korstje. De koks achter de toog zijn bovendien maar al te blij om wat gebrekkig Engels met je te praten. Zoals zoveel restaurants in Japan is dit niet de plaats waar je een hele avond na blijft praten (understatement #2). Maar waar voor z’n geld is het ongetwijfeld. (€12)
Yamabe Okachimachi
 • Unosato (Shibuya): op enkele luttele honderd meter van het drukke Shibuya kruispunt, verscholen in een klein zijstraatje, ligt dit op en top Japanse restaurant waar er (nu nog) amper een toerist komt. Het personeel spreekt er geen woord Engels, maar er is gelukkig wel een Engelse menukaart. Alle gerechten zijn top, vaak met ingrediënten die je niet snel ergens anders zult tegenkomen. Verrassende combinaties met lotuswortel en natuurlijk veel vis-specialiteiten passeren de revue. En het beste nieuws? Het is superbetaalbaar. Daarnaast hebben ze een uitgebreid en overheerlijk sake assortiment. Als er niet zo veel restaurants te ontdekken waren, waren we hier zeker nog eens teruggekeerd. (+-€25) 
 • Kushiwakamura (Naka-Meguro): in de hippe straten van Naka-Meguro ligt deze yakitori hotspot. Hier kan je vrijwel alles bestellen, zolang het maar gegrild op een stokje kan zitten. Van inktvis en pepers tot kipfilet of kippenhartjes. Het zit hier vaak zo goed als vol, maar schrijf je naam op het wachtrijblad en geniet nog wat van de buurt tot het jouw beurt is. Het eten is niet superverfijnd, maar wel lekker en een 100% Japanse ervaring om je in onder te dompelen. (+- €20)
 • King George (Daikanyama): ben je ramen als lunch even beu? Dan is King George een veilige haven voor je. Hier serveren ze goedgevulde westerse sandwiches in een rustige en gezellige ruimte met typisch Engelse aankleding. Lunchtime, anyone? (€10)
 • Cabin (Naka-Meguro): afsluiten doen we zoals het hoort, met een old-school cocktail in de hand. Cabin is een zijproject van het restaurant Cedros en is volledig ondergedompeld in de hipsterjuice. Deze cocktailbar aan het kanaal doet denken aan een gezellige kleine chalet inclusief elandhoofd aan de muur. Door het gebrek aan een gezellige cafécultuur in Japan, is dit een heel aangename plaats om met één van de originele cocktails te relaxen.
Cabin

Meer lezen over Japan? 

 • Ontdek hier hoe lekker sake kan zijn en waar je moet zijn voor een tasting

No Comments

  Leave a Reply