suitcase souvenirs japan tokyo
Japan

Waar slapen in Tokyo en andere praktische tips

Tokyo telt meer dan 20 wijken waardoor de beste plaats kiezen om te slapen overweldigend kan zijn. Reis je bovendien voor het eerst naar Japan, dan zal je er even over doen om alle wijknamen uit mekaar te kunnen houden. Met deze tips helpen we je graag het bos door de bomen te zien zodat je de best mogelijke tijd in Tokyo kan doorbrengen!

De beste wijken voor een hotel in Tokyo

Wat er in de verschillende buurten te beleven valt, kon je in dit artikel al lezen. Maar waar kan je nu het best slapen als je het meeste uit je verblijf in Tokyo wil halen?

Op nummer één wat ons betreft staat Shinjuku. Zeker als je Tokyo voor het eerst bezoekt, is deze buurt ideaal. In deze neonverlichte wijk ligt het drukste station ter wereld: Shinjuku Station. Van hieruit vind je zowat alle belangrijke verbindingen en geraak je dus ook snel en gemakkelijk niet alleen gans Tokyo rond, maar ook richting verdere bestemmingen in Japan. De ideale uitvalsbasis voor je sightseeing dus! Bovendien vind je hier tal van restaurants voor ieders budget zodat je ’s avonds nooit ver moet gaan voor een heerlijke (Japanse) maaltijd. Ook wie graag shopt of een stapje in de wereld zet, zit goed in Shinjuku.

Een andere wijk die we zouden aanraden is Shibuya, ten zuiden van Shinjuku. Qua atmosfeer gelijkaardig, maar met een hoger hipstergehalte. Jongeren in gekke outfits kom je hier volop tegen, net als coole department stores en leuke volgepakte restaurantjes. Shibuya Station is bovendien nog zo’n belangrijke transport hub van waaruit je verbindingen hebt richting alle uithoeken van centraal Tokyo. Vanuit Shibuya kan je ook makkelijk trendy wijken als Nakameguro, Daikanyama, Ebisu of Aoyama al wandelend bereiken. Vanwege z’n centrale ligging kan slapen in Shibuya wel een hoger prijskaartje hebben.

Ons hotel in Tokyo: The Knot

We sliepen de eerste dagen in The Knot, een quasi nieuw hotel op zo’n kwartiertje wandelen van het Shinjuku station. Ondanks de wat onpersoonlijke service, vonden we dit hotel echt een topper. The Knot ligt aan een rustig park in het drukke Shinjuku, heeft een hip interieur en vormt de ideale basis voor al je uitstappen door z’n nabijheid bij het grote Shinjuku Station. Bovendien is het ontbijt er lekker (en uitgebreid!) én zijn de kamers naar de maatstaven van Tokyo groot en betaalbaar.

Hoe geraak je in Tokyo?

Wie landt op Tokyo Narita Airport kan met de Narita Express (JR) of de Keisei Sky Line richting het centrum rijden. Afhankelijk van je eindbestemming is de ene interessanter dan de andere. De treinrit duurt snel 1 tot 1,5 uur aangezien de luchthaven een stuk buiten Tokyo ligt. Beide treinen dien je op voorhand aan een loket te reserveren. Voor de Narita Express kan je je JR Railpass gebruiken.

Vervoer in Tokyo

Let bij het zoeken naar een slaapplaats op de ligging van je hotel ten opzichte van de metrolijnen of het treinnetwerk. Idealiter ligt je hotel in de buurt van de centrale JR Yamamote-lijn of de Ginza-, Chiyoda- of Marunouchi-metrolijn. Zo geraak je makkelijk rond in deze wereldstad én spaar je tijd, geld en energie.

Tokyo heeft een gigantisch uitgebreid metronetwerk. Op het eerste zicht een onbegrijpelijke wirwar aan lijnen en stations, maar uiteindelijk is het net zo makkelijk als in andere steden. Je betaalt op voorhand voor de afstand die je aflegt. De prijs kan je makkelijk aflezen van de borden die boven de betaalautomaten hangen. En goed om weten: het meeste staat ook in het Engels aangeduid (hoera!).

Een andere manier om rond te geraken is de Yamanote treinlijn. Deze vormt een cirkel die de belangrijkste wijken van Tokyo verbindt en vormt deel van het netwerk waarop de JR Railpass geldig is.

Hoe makkelijk het openbaar vervoer ook is: Tokyo is ook een stad waar rondwandelen je net de tofste plekjes doet ontdekken en een verrassing oplevert om iedere hoek. Comfortabele schoenen zijn dan ook een absolute must in deze topstad.

Meer lezen over Tokyo en Japan? Check ook deze artikels:

No Comments

    Leave a Reply