Tips & Tricks

Onze handigste reisapps voor 2018

Of je nu al vertrokken bent naar je volgende droombestemming of nog alles aan het plannen bent, tegenwoordig is er voor alles wel een handige app te vinden. Wij hebben zo onze favorieten waarvoor we onze smartphone bovenhalen, zowel voor de voorbereiding als tijdens de reis zelf.

Skyscanner

Ondertussen al één van de bekendste apps om vliegtickets te zoeken, zonder naar alle websites van iedere vliegtuigmaatschappij apart te moeten surfen. Ideaal dus om als startpunt te gebruiken voor je volgende reis of om, zoals wij vaak doen, tijdens je rondreis je volgende etappe vast te kunnen leggen. Als je je ideale vlucht hebt gevonden via Skyscanner, raden we aan om je ticket uiteindelijk via de site van de vliegmaatschappij zelf te boeken. Dit scheelt je vaak onverwachte extra kosten die op allerlei manieren op je totaalrekening komen te staan.

XE Currency

Niets zo vervelend als op het punt staan om iets te bestellen of te kopen, maar niet helemaal zeker weten hoeveel die vreemde munt nu ook alweer waard is in onze vertrouwde Euro’s. Op zo’n moment komt een currency converter enorm goed van pas, waarmee je in één oogopslag te weten komt wat de huidige wisselkoers is. Er zijn tal van apps te vinden, allemaal met hetzelfde doel. De app die wij meestal gebruiken is XECurrency: niet de mooiste app, maar het doet exact wat je nodig hebt, ook wanneer je offline bent.

Packpoint

Elke keer was onze rugzak veel te zwaar, gevuld met nutteloze kleren die we drie weken lang op onze rug meesleurden. Packpoint maakte hier voor ons een einde aan. Deze app kijkt naar de weersvoorspellingen op je bestemming en vraagt je naar de activiteiten die je gaat doen op je reis. Vervolgens geeft de app je de ideale hoeveelheid spullen die in je rugzak moet. Het enige wat je dus nog rest, is vertrouwen op algoritmische kennis van deze app!

TripIt

Bij een grotere rondreis kan alle administratie soms overweldigend zijn. Wat TripIt doet, is al deze reisinformatie verzamelen op basis van bevestigingsmails: vluchtschema’s, hotelbevestigingen, autohuur, restaurantboekingen, … . Kortom, een soort van personal travel assistant voor onderweg.

Tripadvisor

Deze app hoeven we natuurlijk niet meer voor te stellen, maar toch blijft het onze absolute go to app voor elke reis. Elk jaar breidt Tripadvisor zijn informatie uit, waardoor je tegenwoordig naast de best beoordeelde restaurants, ook al rechtstreeks de beschikbaarheid van hotels kunt bekijken, reisgidsen downloaden en (in grotere steden) offline kaarten kunt gebruiken. Héél soms vervloeken we een restaurant- of hotelbezoek dat we op reviews van Tripadvisor baseerden, maar 95% van de tijd draait het meer dan goed uit.

Splitwise

Als je met een groep op reis gaat, is het soms moeilijk om ‘de pot’ te leggen. Zelfs als je met je extreem nauwkeurige vriendin gaat, is dat al lastig. Goodbye discussies, hello Splitwise! Deze app houdt per persoon alle betalingen bij, en verdeeld deze vervolgens netjes over de hele groep. Zo heb je nooit meer discussie dat er iemand te veel betaald heeft.

Heb jij nog andere apps die je op reis gebruikt? Laat het ons dan zeker weten!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply